Hvad der skete på Enron?

Alle kender mindst lidt om Enron historien og ødelæggelserne det lavet i liv er medarbejdere. Det er en historie, der hører til i enhver diskussion af etiske regnskabsprocedurer og hvad der sker når regnskabsstandarder og etik er kasseret for personlig grådighed.
Enron begyndte i 1985 solgte naturgas til gas virksomheder og virksomheder. I 1996, blev energimarkeder ændret således at energiprisen kan nu besluttes af konkurrence mellem energivirksomheder i stedet for fastsættes af statslig regulering. Med denne ændring begyndte Enron at fungere mere som en mellemmand end en traditionel energileverandør, handel med energi kontrakter i stedet for at købe og sælge naturgas. Enrons hurtige vækst skabt spænding blandt investorer og kørte aktiekursen op. Som Enron voksede, det udvidet til andre industrier såsom Internet-tjenester, og dens finansielle kontrakter blev mere kompliceret.
For at holde voksende på denne sats, begyndte Enron at låne penge til at investere i nye projekter. Men fordi denne gæld ville gøre deres indtjening, se mindre imponerende, Enron begyndte at oprette partnerskaber, der ville gøre det muligt for det at holde gælden ud af sine bøger. Et partnerskab lavet af Enron, Chewco investeringer (opkaldt efter tegnet Star Wars Chewbacca) tilladt Enron at holde 600 millioner dollars i gæld ud af de bøger, det viste regeringen og de mennesker, der ejer Enron lager. Når denne gæld ikke dukke op i Enrons rapporter, det Enron synes langt mere vellykket end det rent faktisk var. I December 2000 hævdede Enron at have tredoblet sit overskud i to år.
I August 2001, kunne Enron vicepræsident Sherron Watkins sendt et anonymt brev til CEO af Enron, Kenneth Lay, der beskriver regnskabsmetoder, som hun mente føre Enron til “implodere i en bølge af regnskabsskandaler.” Også i August sendt CEO Kenneth Lay e-mails til sine medarbejdere, siger, at han forventede Enron aktiekurser til at gå op. I mellemtiden, han solgt sit eget lager i Enron.
Den 22 oktober meddelte Securities and Exchange Commission (SEC), at Enron var omfattet af undersøgelsen. På November 8 sagde Enron at det er overvurderet indtjening for de sidste fire år af 586 millioner dollars, og at det skyldte mere end 6 milliarder dollar i gæld til næste år.
Med disse meddelelser tog Enrons aktiekurs et dyk. Denne drop udløst visse aftaler med investorerne, der gjorde det nødvendigt for Enron til at tilbagebetale deres penge straks. Da Enron ikke kunne komme op med kontanter til at betale sine kreditorer, erklærede det for kapitel 11 konkurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.